keyvisualhomepage menteam
Wie zijn wij?
Onze paarden
Onze koetsen
Onze mogelijkheden
Foto's
De omgeving
Contact
Nonke Buusjke
links

Wie zijn wij?

Martijn:

Martijn is de eerste zoon van Wim en Gielianne. Zijn passie voor paarden bleek al snel toen hij als kleine jongen altijd met Wim mee met de koets wilde gaan. Op zijn 8ste kreeg Martijn zijn eerste pony. Met deze pony is het bij Martijn begonnen. Hij leerde het mennen van Wim. In 2005 ging Martijn op voor zijn Koetsioersbewijs met als docent Dhr. Herman Dassen. Hij slaagde met lof en was een van de jongste in Nederland die met 12 jaar een koetsierbewijs op zak had. Hij wilde echter meer en kreeg er nog een pony bij en ging met een tweespan rijden. Aangezien hij ook hier het diploma voor wilde halen ging hij in 2008 ook weer onder leiding van Dhr. Herman Dassen op voor het tweespan en slaagde ook hier voor. Nu anno 2010 heeft hij samen met Wim en Patrick 6 pony's en is hij bezig met het vierspanrijden. 

Patrick

Patrick´s liefde voor paarden was er natuurlijk ook al vanaf het begin. Hij vond het op jonge leeftijd geweldig om bij Wim op de koets zitten. Maar alleen zitten vond hij niks en na een paar jaar wilde hij ook laten zien dat hij kon rijden en onder toeziend oog van Wim en Martijn leerde ook hij het rijden. Als Patrick met Wim en Martijn mee ging werd nooit en te nimmer de inwendige mens vergeten. Patrick zorgde er altijd voor dat er tijdens het rijden een natje en een droogje bij was. In 2009 ging Patrick onder dezelfde docent als bij Martijn namelijk Dhr. Herman Dassen ook op voor het koetsiersbewijs en slaagde net als zijn voorganger meteen. Nu anno 2010 rijdt Patrick onze pony´s allen enkelspan.

 

Wim

Wim is de man van het eerste uur. Vroeger was Wim veel te vinden op het terrein van Dhr Wim van der Weide waar hij graag mee met de koets ging en ook de paarden graag verzorgde. Nadat hij met zijn vrouw Gielianne in het huwelijksbootje was gestapt was het eerste wat hij kocht een eigen paard )een haflinger. Na diverse lessen onder leiding van Wim van der Weide kocht hij een eigen koets en slaagde voor zijn koetsiersbewijs. Zijn zoon Martijn nam hij altijd graag mee met de koets enkele jaren erna gevolgd door zijn zoon Patrick. Zij kregen allebei op jonge leeftijd al een pony. Nadat hij 2 haflingers met huidexceem had gehad ging hij over op de belgische trekpaarden. Nu anno 2010 heeft hij samen met zijn 2 zoons 6 pony's welke allen voor de koets lopen.

 

Gielianne

Gielianne groeide op in een boerengezin en heeft vanaf het begin veel met paarden moeten werken. Toen ze samen met Wim in het huwelijksbootje stapte kocht zij samen met Wim hun eerste eigen paard. samen met een goedgevulde picknickmand genoot ze samen met Wim van de vele tochten. Toen bleek dat de zonen Martijn en Patrick al net zo'n passie voor paarden hadden als hun vader investeerde zij graag in hun hobby. Geregeld gaat gielianne mee met Wim en hun zoons. De picknickmand is dan niet weg te denken en daar waar een bank staat wordt dan ook even iets genuttigd. Gielianne houdt meer van de gezelligheid op de koets dan van het rijden daarom is zij dan ook niet in het bezit van een koetsiersbewijs. Ook vindt zij het geweldig om de koets en de pony's van attributen te voorzien dit loopt van bloemen op de koets tot het invlechten van de manen van de pony's.

 

Collie

Collie is de broer van Gielianne. Collie is gehandicapt en komt regelmatig een weekendje bij ons vakantie vieren. Als wij gedurende dit weekend met de paarden wegmoeten is collie altijd bij ons te vinden. Hij vindt het geweldig als hij de leidsels mag vasthouden of als hij zelf mag rijden. Hij een stille genieter van de natuur en als hij daarbij een kop koffie krijgt is hij helemaal in zijn element.

  

Benno

Last but not least onze hond Benno. Deze gaat regelmatig met ons mee als wij met de pony's gaan.

 

 

Top
Menteam de Pimpelmees | martijnmeessen@live.nl